Har du brug for penge til et nyt køkken? Det er helt normalt at man har brug for finansiering, når man skal i gang med at bygge nyt køkken fra bunden, eller give det en stor omgang.

På denne side ser vi nærmere på dine lånemuligheder og hvordan din drøm kan blive til virkelighed, selvom pengepungen ikke er helt stor nok.

 

Dine finansieringsmuligheder

Lad os starte med at klarlægge de forskellige finansieringskilder du kan benytte dig af:

  1. Banken
  2. Køkkenfirmaet
  3. Låneudbydere online

De to første muligheder vil typisk være de billigste, men omvendt dem der stiller de største krav til dig som kunde. Du skal kunne fremvise dokumentation for din indtægt og privatøkonomi, før de vil godkende din henvendelse.

Her er online lånefirmaer langt nemmere at overtale. De stiller ikke samme krav til dokumentationen af privatøkonomi, budget og hvordan din økonomi hænger sammen som helhed. Så længe du opfylder deres alderskrav og indtægtskrav.

Omvendt rummer dette ligeledes et faresignal og større ansvar hos dig selv, så du ikke får sat dig for dyrt og med en ydelse, du ikke helt kan betale. Banken og køkkenforhandleren være altid være dine førstevalg.

Hvad skal jeg vælge først?

Du bør helt sikkert både afsøge mulighederne i banken og hos det køkkenfirma du anvender. Hvis de vel og mærke tilbyder finansieringsløsninger. Derved får du et indtryk af prisniveauet og kan vælge den billigste løsning.

En hurtig søgning vil vise, at flere forhandlere faktisk tilbyder dig rentefri finansiering. Det kan du med fordel have som en del af overvejelserne, når du vælger hvor du skal købe dit nye køkken.

Bliver du afvist eller er du ikke helt tilfreds, vil online udbyderne være et brugbart alternativ, men kun hvis du kan opnå en fornuftig ÅOP. Santander Bank, DER Privat Finans og Ikano Bank er eksempler på de billigste alternativer på nettet.

Gør forarbejdet grundigt

Uanset hvilken vej du vælger at gå, er det altafgørende at du gør dit forarbejde ordentligt. Hvilket særligt indebærer følgende:

  • Undersøg flere muligheder og indhent altid flere lånetilbud
  • Sammenlign tilbuddenes ÅOP og månedlige ydelse
  • Sig aldrig JA til en månedlig ydelse, der er højere end dit aktuelle rådighedsbeløb

Specielt det sidste punkt er en rigtig vigtig pointe. For hvis den månedlige ydelse er for høj, er det faktisk bedre at vælge en længere løbetid. Det vil nemlig gøre den lavere.

En for høj månedlig ydelse betyder at du sætter dig selv for stramt og så kan selv små økonomiske ændringer, få store konsekvenser for privatøkonomien.