Et godt miljø i køkkenet er enormt vigtig for sundheden, og for at rummet er behageligt at opholde sig i. Derudover er det heller ikke særlig rart at lave mad i et køkken der ikke er rent eller som lugter indelukket, og hvor der måske er opstået fugt.

Her kan du få nogle gode råd til, hvordan du bedst opnår et godt miljø i køkkenet.

 

Sådan får du et godt køkkenmiljø

  1. Emhætte. En emhætte er noget af det vigtigste, for at opnå et godt køkkenmiljø. Når man laver mad kommer der en masse damp og lugte, og derfor er det vigtigt at have emhætten, som kan suge disse dampe ud, så der ikke forekommer lugte eller fugt i køkkenet. Partiklerne bør under alle omstændigheder suges væk, så de ikke sætter sig rundt omkring, eller skaber fugt i rummet. Du kan med fordel også have en affugter stående i hjemmet.
  2. Håndtering af kød. En anden vigtig ting i køkkenet er, at man håndterer sine råvarer korrekt. Det er især kød og æg som kan indeholde salmonella og andre sundhedsskadelig ting, og derfor bør man altid vaske hænder efter at have rørt ved disse. Derudover skal man ikke benytte det samme skærebræt til andre madvarer, som man har brug til at skære kød ud. Frugt, grøntsager og brød skal aldrig blandes sammen med overnævnte, og dette er der ikke mange danskere der kender til. Husk derfor også at vaske bordet rent for kødsaft efter håndtering af frisk kød.
  3. Rengøring. Som nævnt i punkt to, så er rengøring rigtig vigtigt. Dertil er det ikke særlig rart at lave mad i et køkken fyldt med snavs. Hvis du ikke gør det ordentlig rent kan der ligge en masse bakterier rundt omkring, som kan påvirke din mad. Det er især på komfuret, så sørg for at købe det rigtige rengøringsmiddel til at fjerne fedt og lign.

Hvis du følger de tre råd i denne artikel, så er du godt på vej til at få et rigtig godt køkkenmiljø.

Læs også vores guide til køkkenprojektet.